A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дівичківська територіальна громада
КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Навички відповідального батьківства

Дата: 24.07.2019 12:43
Кількість переглядів: 658

В рамках проекту з формування механізмів профілактики соціального сирітства на території Єрківецького НВО відбувся навчальний тренінг для молодих сімей на тему:

 « Навички відповідального батьківства»

Ми не уявляємо собі життя без найрідніших нам людей: тата та мами, бо вони дали нам життя, ведуть по життю, завжди є опорою та підтримкою.

Ми звикли, що бути відповідальними батьками – означає любити дитину та піклуватися про неї. Та не завжди батьки виконують належним чином свої батьківські обов’язки: забувають, не знають, чи не хочуть знати про відповідальне батьківство. На кожного з батьків покладається однакова відповідальність за виховання, навчання і розвиток дитини, а крім статусу батьківства та прав щодо дітей, батьки отримують ще обов’язки, відповідальність за виховання та розвиток дитини.

             Одним із основних шляхів первинної профілактики соціального сирітства є формування у молоді системи сімейних цінностей, зокрема: подружня вірність, піклування про дітей, піклування про батьків і старших у сім’ї, взаємна любов батьків, злагода та довір’я між членами сім’ї, гармонія стосунків поколінь у сім’ї, демократизм стосунків, повага до прав дитини і старших, відповідальність за інших членів сім’ї, здоровий спосіб життя, дотримання народних звичаїв, оберігання традицій, гостинність, сімейна відкритість щодо суспільного життя, багатодітність.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора