Дівичківська територіальна громада
КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Готуємось до 2019/2020 навчального року

Дата: 21.08.2019 10:51
Кількість переглядів: 906

Фото без опису

       До старту нового навчального року залишаються лічені дні. Забезпечення ефективного навчального процесу в закладах освіти нашої громади має особливе значення. Саме від належної організації цього процесу, його відповідності сучасним вимогам залежить якість надання нових знань та рівень підготовки кожної дитини. Надання якісної освіти є пріоритетним напрямом в роботі cільської влади та перебуває на особливому контролі.

   Тож 20 серпня 2019 року було проведено перевірку готовності закладів освіти Дівичківської сільської ради до 2019/2020 навчального року. Цього року оцінювали стан підготовки не тільки члени комісії, яку очолив голова громади Девко Тимофій Петрович , а й незалежні експерти: керівники закладів освіти, голови батьківських комітетів, лідери від учнівського самоврядування, представники від громадськості та кореспонденти засобів масової інформації району.

       За результатами перевірки зроблено висновки, що заклади освіти підготовлені належним чином. Враховуючи те, що ремонтні роботи виконує одна будівельна організація деякі об’єкти на момент перевірки ще не закінчені. Та будівельники запевнили комісію, що до 1 вересня все буде виконано. В першу чергу намагалися зробили ремонти в кімнатах, де навчатимуться першокласники. За рахунок коштів громади  зроблено ремонти відповідно до вимог Нової української школи у класних кімнатах 1 класів усіх закладів освіти. На сьогодні ці класи забезпечені сучасними меблями, мультимедійними комплексами (Дівичківське та Стовп'язьке НВО), телевізорами (Єрківецьке, Ковалинське НВО), ноутбуками, принтерами, ламінаторами та наборами витратних матеріалів до них (папір, плівка для ламінування, фарба).

             Стовп'язьке НВО готове до нового навчального року. Всі ремонтні роботи в закладі завершені.

               До нового навчального року у Дівичківському НВО буде оновлено ганок та проведено ремонт у кабінеті біології та хімії. На закупівлю обладнання для цього кабінету виділено 180123 грн. (150123 грн. із державного бюджету та 30000 грн. – місцевого).

          Замінено на енергозберігаючі вікна та двері на харчоблоці Ковалинського НВО. Колективом закладу зроблено ремонт у кімнаті для занять фізичною культурою дошкільників. Триває ремонт спортивного залу.

           У Єрківецькому НВО цьогоріч проведено найбільші ремонтні роботи – у шкільній бібліотеці, ігровій кімнаті для дошкільників, 1 класі. На завершальному етапі ремонт харчоблоку (4 кімнати) із заміною технологічного обладнання.

      До нового навчального року проведено заміну громовідведення у Дівичківському та Ковалинському НВО. В усіх закладах проведено поточні ремонти та перевірено справність захисного заземлення.

      До підготовки навчальних закладів долучилися і батьки учнів та вихованців. Батьки першокласників придбали для своїх дітей жалюзі, килими, пуфи. Допомагали складати меблі. У Стовп'язькому НВО батьки учнів 5 класу зробили ремонт у кабінеті, де навчатимуться їхні діти.

             У плідній співпраці щодо підготовки до нового навчального року заклади освіти працюють із сільськогосподарськими підприємствами. Особливо це відзначали керівники Єрківецького та Стовп'язького НВО.

           Всі будівельні та витратні матеріали для проведення поточних ремонтів коридорів, класних кімнат, кабінетів, їдалень, спортзалів, дитячих майданчиків закладів дошкільної освіти, оновлення освітнього простору були придбані за кошти Дівичківської сільської ради.

          По закінченню роботи члени комісії та запрошені незалежні експерти підвели підсумки. Комісія з перевірки зазначила, що поточні ремонтні роботи (малярні, шпалерні, благоустрій територій та інше) завершено в усіх закладах громади.

      Дякуємо колективам закладів освіти, особливі слова вдячності обслуговуючому персоналу, батькам, небайдужим керівникам фермерських підприємств, депутатам сільської ради, членам виконавчого комітету. Ми це робимо для дітей, для школи, а школа – це серце громади.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора