A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дівичківська територіальна громада
КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

В Україні спростили процедуру реєстрації земельних ділянок

Дата: 09.02.2020 22:56
Кількість переглядів: 367

 

 

Електронна форма обробки інформації зробить доступним зворотній зв'язок

Фото без опису

Почала працювати безкоштовна функція перевірки обмінних XML-файлів, необхідних для реєстрації земельних ділянок. Таку функцію запустив Держгеокадастр. Відповідне повідомлення з’явилось на Урядовому порталі.

Як пише портал agronews.ua, це допоможе скоротити рівень відмов у реєстрації на 4%.

«Відтепер, якщо ви подаєте документи для реєстрації земельної ділянки, ваш файл може бути автоматично перевірений програмою і ви отримаєте зворотний зв’язок із переліком помилок, яких ви припустилися. Раніше люди могли місяцями не отримувати відповіді, а в разі зворотного зв’язку їм не повідомлялося про те, яку саме помилку в файлі вони допустили», – повідомив прем’єр-міністр Олексій Гончарук.

Крім того, при подачі електронної заяви на державну реєстрацію земельної ділянки передбачена можливість зробити посилання на протокол перевірки обмінного файлу. Також є можливість по QR коду перевірити валідність файлу.

Також портал нагадує про практичні сервіси SMS-маяк і SMS-маяк Земля, які допоможуть вберегти майно від рейдерів – за їх допомогою можна оперативно дізнатися про зміни в реєстрі нерухомості (через SMS – повідомлення, електронним листом, або ж через повідомлення в кабінеті користувача).

Про новий урядовий мобільний застосунок «Дія» («Держава і я») – в матеріалі Mind «Дія» в дії: як запущено «державу в смартфоні».

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора