A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дівичківська територіальна громада
КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

День вишиванки

Дата: 21.05.2020 04:58
Кількість переглядів: 597

 

 

Фото без опису               

                                 Шановні  мешканці нашої громади!

 

    Щиро вітаю усіх з чудовим святом самобутньої, неповторної, барвистої української культури — з Днем вишиванки!

  Українська  вишиванка - це національна святиня! Саме вона  символізує  і несе в собі духовне багатство, високу мудрість і традиційний  зв’язок багатьох поколінь. Це наш національний оберіг, генетичний код нації.

      Вишивану сорочку українці одягали з давніх-давен, адже свято вірили, що вона захищає від усього злого та є оберегом. Це символічна річ для кожного з нас! У кожному символі – пташці чи квітці, в орнаменті можна побачити сліди історії нашої країни та історію свого роду. Унікальність її візерунків зачаровує увесь світ.

Коли започатковували святкування Дня вишиванки, то ніхто собі за мету не ставив, щоб воно розрослося до світових масштабів. Тому було приємною несподіванкою, коли у 2014 році наше свято вийшло за межі нашої країни і стало вже  Всесвітнім днем вишиванки.

За останній рік  вишиванки одягли  у Грузії, Чехії, Німеччині, США, Канаді, Литві, Латвії, Польщі, Казахстані, Росії, Франції, Румунії, Словаччині, Фінляндії, Норвегії. Долучились до акції навіть такі далекі від України держави, як Таїланд, Мексика, Шотландія, Єгипет, Південна Африка, Португалія, Ізраїль, Аргентина, Бразилія.

Тож вітаю вас з Днем вишиванки та бажаю усім нам зміцнення української ідентичності заради процвітання країни. Нехай це чудове свято зітре кордони й об'єднає українців по всьому світу.

 Бажаю, щоб українська вишиванка щодня охороняла Вас, щоб благословляла на щасливе життя, на служіння Україні.

 

                        Чудового настрою та різнобарвних вражень!

 

 

           З повагою сільський голова                                                      Т.Девко

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора