A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дівичківська територіальна громада
КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Об’їзд закладів освіти щодо підготовки до нового 2020/2021 навчального року

Дата: 28.08.2020 10:05
Кількість переглядів: 647

                                                                         Фото без опису

 

Підготовка закладів освіти до початку нового навчального року – серйозний, відповідальний та трудомісткий процес. Він включає в себе низку заходів, спрямованих на перевірку дотримання безпечних умов, контроль за дотриманням санітарно-гігієнічних норм, покращення умов перебування здобувачів освіти у закладах в період навчання та зміцнення матеріально-технічної бази.

Під час цьогорічного об’їзду закладів освіти значна увага відведена питанню щодо організації протиепідемічних заходів у період карантину в зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19.

Підготовка закладів освіти до роботи у новому 2020/2021 навчальному році перебуває під постійним контролем та у зоні особливої уваги сільського голови Девка Тимофія Петровича, який традиційно очолює комісію. У цьогорічному об’їзді закладів освіти брав участь представник департаменту освіти і науки Віктор Семенович Качуровський, завідувач відділу фізичної культури та захисту Вітчизни КНЗ КОР «Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів», який ознайомився із станом забезпечення закладів освіти Дівичківської сільської ради засобами індивідуального захисту для працівників закладів освіти, засобами для проведення дезінфекції поверхонь та рук, рідким милом, паперовими рушниками.

До нового навчального року у Дівичківському НВО «ЗЗСО І-ІІІ ступенів – ЗДО»проведено ремонт кабінету фізики з лаборантською та приміщення 1 класу. Щодо приміщення 1 класу – це територія комфорту і радостідля наймолодшого учня школи.  На території шкільного подвіря облаштовано зону зеленого класу, де можна проводити уроки за сприятливої погоди на свіжому повітрі. Скрізь зроблено розмітки щодо дотримання дистанції, визначено місця для обробки рук здобувачів освіти. У кожному кабінеті відведено місце для розміщення засобу для обробки рук із сигнальним банером.

Підбиваючи підсумки огляду Дівичківського НВО «ЗЗСО І-ІІІ ступенів – ЗДО» члени комісії відмітили високий рівень підготовки закладу до нового 2020/2021 навчального року з урахуванням протиепідемічних заходів і назвали його зразковим.

У Ковалинському НВО «ЗЗСО І-ІІ ступенів – ЗДО» саме завершується ремонт приміщення 1 класу. Також у закладі дошкільної освіти потрібно замінити лінолеум у 3-х кімнатах (126 м2 ). Заміна лінолеуму викликана тим, що вся підлога була вкрита покриттями, які прикривали щілини в лінолеумі. Сьогоднішні реалії вимагають – в закладах дошкільної освіти не рекомендують використовувати  покриття із довгим ворсом. Тому для безпеки дітей вирішено було провести заміну лінолеуму. Адміністрацією закладу розроблено безпечні маршрути руху учнів.

Підсумовуючи стан готовності Єрківецького НВО «ЗЗСО І-ІІІ ступенів – ЗДО» комісія визначила цей процес завершеним і високо оцінила старання адміністрації та працівників закладу освіти. Робота пророблена ними щодо підготовки закладу вражає креативним підходом. У закладі проведено ремонт приміщення 1 класу. До облаштування класної кімнати долучилися не тільки батьки, а й керівники фермерських господарств, які допомогли з коштами для проведення  нанесення малюнків на стіни. До нового навчального року в закладі зроблено капітальний ремонт внутрішньої вбиральні на першому поверсі. Працівниками закладу зроблено сучасний дизайн шкільної їдальні.Облаштовано ресурсну кімнату, в якій працівники дали нове життя старим меблям. Також у закладі проведено протипожежні заходи, саме встановлено пожежну сигналізацію, оброблено дах вогнезахисним розчиномна ці заходи було витрачено 385553,16 грн.

До початку нового навчального року у Стовпязькому НВО «ЗЗСО І-ІІІ ступенів – ЗДО» проведено протипожежні заходи: встановлено пожежну сигналізацію, оброблено дах вогнезахисним розчином на суму 371854,78 грн., поновлено пожежні щити інвентарем для гасіння пожежі. Закінчується ремонт внутрішніх вбиралень для учнів 5-11 класів. Проведено ремонт приміщення 1 класу та кабінету біології і хімії з лаборантською.

На ремонти кабінетів і приміщень, в яких навчатимуться учні 1-х класів укладено договори на 860872,28 грн.

У три кабінети  природничо-математичного циклу (Дівичківське та Стовпязьке НВО) придбано мультимедійні дошки з програмним забезпеченням.

Для організації роботи вчителів 1 класу придбано ламінатори з плівкою для ламінування, принтери з набором кольорових чорнил та папером, телевізор (Ковалинське НВО), аудиторні дошки (Дівичківське і Ковалинське НВО), коркова дошка (Єрківецьке НВО).

Комісія відзначила, що заклади освіти забезпечені необхідними засобами індивідуального захисту для працівників (захисні маски, рукавички),  пірометрами в кількості 10 штук, захисними щитками для працівників харчоблоків, що видаватимуть страви, засобами для дезінфекції поверхонь та іграшок 20 банок, засобами для дезінфекції рук 51 л., рідким милом, паперовими рушниками. Також придбали для закладів освіти відра для використаних засобів індивідуального захисту.

Цьогоріч значна увага відводиться медикам. 2 рази на рік громадою закуповуються медичні препарати для всіх закладів освіти. Звичайно медичний працівник у закладі сьогодні – головна особа, яка стоїть на захисті здоров’я дитини в освітньому закладі. До прийому здобувачів освіти медичних працівниківзабезпечилимедичнимимасками і респіраторами, костюмами біологічного захисту, дезінфікаційними засобами, захисними окулярами, рукавичками.

Об’їзд закладів освіти 2020 року показав, що керівництво громади, депутати сільської ради, члени виконавчого комітету, керівники, педагоги та всі працівники закладів освіти Дівичківської сільської ради сумлінно виконали свою роботу для того, щоб гостинно зустріти своїх вихованців і учнів у стінах чепурних, оновлених, комфортних та безпечних закладів.

https://rada.info/upload/users_files/04361491/6a2bfd8504dd636045b726928e933b60.pptx


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора