A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дівичківська територіальна громада
КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Історико-краєзнавча виставка «Рідна земля моя, ти козацькою славою щедра»

Дата: 13.10.2020 15:40
Кількість переглядів: 334

14 жовтня, на свято Покрови Пречистої Богородиці, в нашій державі відзначається День українського козацтва та День захисника України.

Зародилося козацтво на українських землях у XV ст. Від самого початку до лав козацтва вступали найсміливіші, наймужніші люди, які вирішили все своє життя присвятити захисту України від ворогів.

Відмічаючи це традиційне свято, віддаємо данину пошани і вдячності тим, хто мужньо захищав рідну землю від загарбників у минулому, хто захищає нашу неньку Україну сьогодні, а також всім, хто в тилу несе нелегку і відповідальну службу.

В публічній бібліотеці с.Єрківці до свята презентується історико - краєзнавча виставка «Рідна земле моя, ти козацькою славою щедра». Книги розповідають про історію України, про козацьку епоху, яка надзвичайно багата подіями і героями, про сьогоднішніх захисників нашої держави.

Зокрема, в книзі М.М. Гича «Єрковці. Історія села Переяславського краю. Збройні конфлікти 1939-2020 рр.. Світлин. Документи. Людські долі» розділ «Вони захищали Україну в 2014-2020 роках» присвячений односельцям-єрківчанам, які боронили та боронять і на сьогоднішній день цілісність та незалежність нашої країни.

Тож нехай овіяне славою свято додасть нам наснаги, оптимізму та віри у прийдешній день.

 

Ольга Шульга,

директор Публічної біліотеки с. Єрковці


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора