A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дівичківська територіальна громада
КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Звернення голови Дівичківської сільскої ради з нагоди Дня визволення України від нацистських загарбників

Дата: 28.10.2020 09:45
Кількість переглядів: 447

Фото без опису

 

 

Шановні жителі громади!

   28 жовтня, ми відзначаємо День визволення України від нацистських загарбників, вшановуємо пам’ять полеглих, вклоняємось воїнам-визволителям - усім, хто зробив свій внесок у перемогу в Другій світовій війні.

   Ця сторінка історії України ніколи не зітреться з пам’яті українського народу. За перемогу над фашизмом наш народ заплатив неймовірно високу ціну – мільйони загиблих, поранених та ненароджених. За різними оцінками, від 8 до 9 мільйонів наших земляків полягли на полях боїв, загинули в окупації, у концтаборах, гетто, в’язницях та на каторжних роботах на чужині. Десятки тисяч українських міст і сіл було перетворено на руїни, чверть мешканців залишилися без даху над головою.

   Маємо пам’ятати всіх, хто загинув у ті трагічні роки. Їх історична перемога над нацизмом дала мир і свободу народам, взаєморозуміння і розвиток демократії.

   На жаль, зараз ми зіткнулися з новою трагічною реальністю. Вже тривалий час у зв’язку з агресією Російської Федерації та підконтрольних їй терористичних формувань українці зі зброєю в руках обороняють суверенітет та спокій своєї держави.

   Сучасні захисники України гідні слави своїх дідів та прадідів, а тому наша перемога неминуча!

   Щиро дякую всім ветеранам Другої світової війни, учасникам визвольної боротьби, сучасним героям за самовідданість, любов до Батьківщини.

   Низький уклін вам! І вічна пам'ять загиблим!

   Слава Україні!

 

З повагою та щирою вдячністю, сільський голова Тимофій Девко.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора