A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дівичківська територіальна громада
КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У бібліотеці села Ковалин діє книжкова виставка «Війна у пам`яті, а в серці мир» до Дня визволення України від фашистських загарбників.

Дата: 29.10.2020 08:00
Кількість переглядів: 569

Фото без описуФото без опису

 

 

   Увазі читачів пропонується коротка історична довідка про події 1944 року, про Другу світову війну, книги про мільйони українців, які стояли до останнього на передовій і за лінією фронту, для кого шлях на війні завершився під скромними обелісками і кому судилося повернутися живими.

   Під час Другої світової війни (1939-1945) на території України точилися битви, багато з яких мали особливо важливе значення для звільнення Європи від нацизму і безпосередньо впливали на перебіг бойових дій. Перші населені пункти нашої держави в районі Східного Донбасу радянські війська звільнили від німецької армії в грудні 1942 року. 23 серпня 1943 року було звільнено Харків, у вересні-жовтні цього ж року відбувалася одна з найбільших військових операцій у світовій історії - битва за Дніпро, кульмінацією якої стало вигнання фашистів з Києва. Закінчила цей етап війни Східно-Карпатська операція, що розпочалася 9 вересня 1944 року. 27 жовтня 1944-го радянські війська визволили Ужгород, а 28-го вийшли на сучасну західну межу України. Всього в 1943–1944 роках Збройні сили СРСР провели на території УРСР 15 наступальних операцій, у них було задіяно до половини всіх радянських сил – понад 2,3 млн. осіб.»

   Книжкова виставка – це вдячний привід, щоб віддати належну шану не тільки воїнам, що піднялись на бій  з фашизмом, а й усім тим, хто кував перемогу, працюючи на заводах і фабриках, у наукових установах, на ланах і фермах, хто боровся із ворогом у партизанських загонах і підпіллі, у Русі Опору за межами Батьківщини, хто не скорився і загинув у концентраційних таборах.

 

   Підготував завідуючий бібліотекою села Ковалин Влезько О.Б.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора