A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дівичківська територіальна громада
КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Біблія – найвеличніша книга у світ

Дата: 17.11.2020 13:12
Кількість переглядів: 346

Фото без опису

Під час зустрічі християнський лідерів у Музеї Біблії у Вашингтоні було прийнято рішення про оголошення 2020 рік «Всесвітнім роком Біблії».

Біблія - це найстаріша книга світу, написання якої тривало 10 століть. В ній зібрані наймудріші проповіді-повчання, геніальні пророцтва, фрагменти героїчного епосу різних народів та різних епох.

До цієї дати у публічній бібліотеці села Єрківці організовано книжкову виставку «Біблія – найвеличніша книга у світі». На виставці представлена література релігійної тематики. Якщо серед користувачів є бажаючі збагатити свої знання про Закон Божий, чи дізнатися про історію церкви ми маємо змогу задовольнити їх запити.

До речі, храм святого Архістратига Михаїла та всіх Небесних Сил безплотних в с.Єрковці  в цьому році відзначає своє 20-річчя.

За інформацією, яка міститься в церковному календарі на 2021 рік, що вийшов з нагоди ювілейної дати храму, відомо, що  вже у 1645 році в Єрківцях було збудовано храм святого Архістратига Михаїла. В 1748 році на тому самому місці було зведено новий храм. Церква прослужила до 1839 року. З причин старіння та ветхості її розібрали і збудували нову. Але храм не вміщав усіх віруючих, тому в 1896 році звели набагато більший, який мав два вівтарі: на честь святого Архістратига Михаїла на святих Апостолів Петра і Павла. В 30-х роках ХХ століття храм закрили та переобладнали під будинок культури. В грудні 1997 року відроджувати релігійне життя в с. Єрковці був призначений священник Леонід Смаглюк. Богослужіння відбувалися у пристосованому приміщенні старого храму. 14 травня 2000 року звершено закладку першого каменя під будівництво нового храму, який освятив 18 листопада 2000 року Митрополит Київський та всієї України Володимир Сабодан. Храм збудований стараннями Михайла Гича та всіх жителів села Єрківці, при настоятелі отця Леоніда.

 

За період 20-річного існування храму було:

похрещено 192 дитини;

повінчано 78 подружніх пар;

звершено відспівування єрковчан – 800 душ.

 

А у 2010 році до 10-річчя зведення церковного комплексу в селі Єрковці  побачила світ книга:

Храм святого Архістратига Михаїла та всіх Небесних Сил безплотних в с.Єрковці  Переяслав-Хмельницького району Київської області: його минуле та сучасне: історико-документальне видання/автори-упорядники: о.Леонід (Леонід Смаглюк), Людмила Набок, редактор Валентина Батрак, макетування, комп’ютерна верстка Володимир Набок.

Видання книги та церковного календаря здійснено за ініціативи мецената храму святого Архістратига Михаїла Гича Михайла Миколайовича.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

Ольга Шульга,

директор Публічної біліотеки с. Єрківці

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора