A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дівичківська територіальна громада
КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Соціальний проєкт «Тільки живи – життя того варте»

Дата: 06.01.2021 11:42
Кількість переглядів: 681

Голова Дівичківської громади Олександр Слюсар зустрівся із членами Громадської організації АТОвців Переяславщини Сергієм Гришком та Володимиром Луценком.

У ході зустрічі представники ГО розповіли про соціальний проект «Тільки живи – життя того варте», який розрахований на психологічну та соціальну підтримку учасників антитерористичної операції та учасників операції об’єднаних сил. Під час розмови Сергій Гришко зауважив: «Коли людина повертається з війни, то їй дуже важко адаптуватися в реальному мирному житті. І чудово, коли її чекають рідні, діти, дружина, батьки. Але дуже часто бійці лишаються в мирному житті один на один із важкою психологічною травмою, особливо, коли немає ні роботи, ні родини. І рідко коли самому вдається адаптуватися до нормального життя «без війни», в основному їм потрібна психологічна та фінансова підтримка, щоби знову повернутися до нормального життя. Лишити сам-на-сам бійця, який повернувся з війни – це фактично, завдати йому безповоротну, ще глибшу не тільки психологічну, а й психічну травму яка, на жаль, може призвести й до самогубства».

Соціальний проєкт «Тільки живи – життя того варте» був організований ГС «Федерація ГО АТО/ООС Київщини». До нього долучилися й члени спілки АТОвців Переяславщини.

Під час зустрічі були обговорені питання співпраці Дівичківської громади в цьому проєкті, а саме розповсюдження соціальної реклами, широке інформування населення, та, безпосередньо, воїнів АТО та ООС, що проживають на території громади, щодо можливості отримання допомоги, в першу чергу психологічної, та адаптації після повернення з зони проведення бойових дій.  

Голова Дівичківської ТГ Олександр Слюсар пообіцяв всебічно сприяти реалізації проєкту «Тільки живи» на території його громади та наголосив на готовності до співпраці й зазначив, що ми не маємо морального права забувати, що завдяки героям, що зараз стоять на передовій і захищають суверенітет України, ми живемо мирним життям. Тому допомагати воїнам АТО та ООС, а також їхнім родинам – це першочергове завдання органів місцевого самврядування.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора