A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дівичківська територіальна громада
КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Упровадження програми «Поліцейський офіцер громади»

Дата: 13.01.2021 09:10
Кількість переглядів: 888

Нещодавно голова Дівичківської громади Олександр Слюсар провів робочу зустріч щодо впровадження програми «Поліцейський офіцер громади».

До Дівичківської ТГ з робочим візитом прибули заступник начальника Переяслав-Хмельницького відділення поліції Олег Немировський, представник з центрального апарату Нацполіції України Андрій Чаплинський, міжнародної організація ICITAP (International Criminal Investigative Training Assistance Program)  Святослав Кустовінов, а також заступник начальника управління превентивної діяльності Київської області Ігор Лисенко та заступник начальника управління Поліції в м. Борисполі Валерій Алєксєєв.

Метою їхнього візиту було обговорення подальших спільних дії щодо впровадження проєкту «Поліцейський офіцер громади».

Під час зустрічі обговорили готовність реалізації програми «Поліцейський офіцер громади» на території нашої ТГ.

Важливою умовою для впровадження проєкту є оснащення робочого місця майбутнього офіцера, тому представники поліції та міжнародні співорганізатори проєку проінспектували робоче приміщення офіцера.

Воно має бути оснащене всім необхідним для комфортного перебування поліцейського, щоби належним чином виконувати свої повноваження для забезпечення правопорядку на всій території громади.

Присутні обговорили подальші спільні кроки щодо реалізації проєкту, надали свої висновки та рекомендації, а також обговорили подальші кроки для якнайшвидшого впровадження програми на території Дівичківської територіальної громади.

Хто ж такий Поліцейський офіцер громади? це офіцер Національної поліції України, який живе та працює у певній об'єднаній територіальній громаді (ОТГ). Його головні завдання — забезпечувати порядок і запобігати правопорушенням і злочинам у межах своєї територіальної громади.

Проєкт «Поліцейський офіцер громади» був ініційований у 2018 році і офіційно стартував 29 травня 2019 року, коли 34 поліцейських офіцерів громади розпочали службу в 22-х територіальних громадах Дніпропетровської області.

Проєкт є частиною ширшої міжнародної практики під назвою community policing. Тісна співпраця поліцейських з громадянами активно практикується в США, Великобританії, Франції та інших країнах.

Основна мета проєкту «Поліцейський офіцер громади» — забезпечити кожну об'єднану територіальну громаду України фаховим офіцером, який стане невіддільною її частиною, братиме активну участь в житті своєї громади, особисто налагодить контакт з кожним її мешканцем, проводитиме профілактичну роботу серед місцевого населення (тематичні зустрічі, виступи в школах, спільні ініціативи тощо), тісно співпрацюватиме з жителями, допомагатиме вирішувати конфліктні ситуації, контролюватиме дотримання фізичними та юридичними особами правил та порядку зберігання і використання зброї, боротиметься з рейдерством і бракон'єрством, забезпечуватиме порядок та безпеку на території своєї громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора