A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дівичківська територіальна громада
КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Заходи до Дня пам'яті героїв Крут

Дата: 29.01.2021 17:53
Кількість переглядів: 577

   

   29 січня, виповнилося 103 роки з часу бою на залізничній станції Крути. Битва під Крутами – один із важливих сюжетів української історичної пам’яті, саме там у 1918 році відбувся бій, що на довгі роки став одним із символів боротьби українського народу за свободу і незалежність.

   Тож, з метою відзначення в Україні річниці Бою під Крутами та належного вшанування пам’яті героїв Крут відділом культури, туризму, сім’ї, молоді і спорту та соціального захисту населення Дівичківської сільської ради спільно з Ковалинським навчально-виховним об’єднанням був проведений тематичний захід «Крути. Бій за майбутнє».

   Під час заходу було продемонстровано відеоролик про бій під Крутами,  бій юних захисників Української Народної Республіки, які власною кров’ю вписали нову героїчну сторінку в історію українського визвольного руху. Усі присутні хвилиною мовчання вшанували світлу пам’ять героїв Крут, борців та воїнів, які поклали душу і тіло на вівтар свободи своєї країни.

   Протягом заходу звучали патріотичні пісні у виконанні художнього керівника будинку культури села Стовп’яги Миколи Гриценка.

   Також у бібліотечних установах с. Єрківці та с. Дівички були організовані тематичні літературні виставки.

   Проведення подібних заходів сприяє вихованню національно-патріотичної свідомості учнів, формуванню рис громадянина української держави, глибокої поваги та любові до Батьківщини, дає можливість поглибити знання про історичні події під Крутами та відчути їх значення у сьогоденні.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора