A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дівичківська територіальна громада
КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Звернення голови Дівичківської сільської ради Олександра Слюсаря до жителів Громади!

Дата: 19.03.2021 10:57
Кількість переглядів: 473

Фото без опису

Шановні жителі громади!

У вівторок на черговому засіданні виконавчого комітету Дівичківської сільської ради було прийнято рішення про надання повноважень складати протоколи про адміністративні правопорушення.

Відповідно до проголосованого рішення такі повноваження матимуть старости старостинських округів Дівичківської територіальної громади Роман Кукса, Михайло Гич, Сергій Андрієвський, начальник Комунального підприємства «Житлово-комунальне господарство Дівичківської сільської ради» Вадим Видолоб та майстер дільниці військового містечка Тетяна Беркало, яким будуть видані відповідні посвідчення.

Складати протоколи уповноважені особи будуть за порушення правил благоустрою будь-якого характеру.

Це рішення було моєю особистою ініціативою, адже на загальнодержавному рівні існує велика проблема щодо недотримання громадянами встановлених правил благоустрою, зокрема – це стосується спалювання рослинних решток!

Щорічно, з приходом весни, на полях, сіножатях, на території приватної садиби, вздовж доріг горить суха трава та залишки минулорічного листя, знищуючи на своєму шляху все живе.

Про шкоду таких протизаконних методів не варто й казати, але окрім цього необхідно задуматися, яку шкоду людина приносить собі та тим, хто її оточує, коли спалює рослинні рештки. Шкода від спалювання листя і сухої трави вкрай небезпечна. До складу диму від спалювання трави та листя входять пил, окиси азоту, чадний газ, важкі метали і низка канцерогенних сполук, які завдають організму людини великого удару на дихальну систему, як результат – на весь організм.

Питання спалювання рослинних решток на території Дівичківської громади я буду тримати на особистому контролі! Хочу відразу зазначити, що складати протокол – це не штрафувати. Усі складені протоколи про адмінпорушення правил благоустрою, складені уповноваженими особами, будуть передані на розгляд адміністративної комісії при виконавчому комітеті Дівичківської сільської ради, де й будуть прийматися рішення про розмір штрафу в грошовому еквіваленті особі, що вчинила відповідне порушення.

Зауважу, що місцеве КП «Житлово-комунальне господарство» здійнює вивезення органічних відходів (рослинні рештки) на всій території громади безкоштовно!

Тож звертаюся до всіх жителів нашої громади! Не спалюйте сухе листя й інші рослинні рештки! Не завдавайте шкоди природі та людям, що вас оточують! Шукайте альтернативні методи їх утилізації!

Бережімо своє здоров’я і поважаймо один одного!

Із повагою

голова Дівичківської громади                                                                                                               Олександр Слюсар

Фото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора