A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дівичківська територіальна громада
КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Звернення голови Дівичківської громади Олександра Слюсаря з нагоди 35-ї річниці Чорнобильської катастрофи

Дата: 26.04.2021 11:13
Кількість переглядів: 411

Фото без опису

Сьогодні ми відзначаємо 35-ту річницю Чорнобильської трагедії, яка зламала життя мільйонам людей, яка стала чорною смертоносною плямою в історії України, яка з квітучого Поліського краю зробила кілометри згарщ, руїн, наскрізь пронизаних радіацією.

 

26 квітня 1986 року, коли мирні жителі, нічого не підозрюючи спали у своїх домівках, на Атомній електростанції в Чорнобилі сталося два потужних вибухи на 4-му енергоблоці. На той час про масштаби та наслідки трагедії ніхто не здогадувався, багато інформації замовчували, люди, які ліквідовували вогонь йшли на смерть.

 

Розміри Чорнобильської катастрофи могли б бути ще більшими і жахливішими, якби на поєдинок з розбурханим атомом з перших хвилин аварії не вступили тисячі людей.

 

Багато жителів Київщини та Дівичківської громади, зокрема, стали ліквідаторами наслідків Чорнобильської катастрофи, заплативши за порятунок світу найдорожчим - своїм здоров’ям. Багато з них, на жаль, передчасно пішли з життя. У селах нашої громади проживає багато людей з Полісся, для яких села Ковалин, Дівички, Єрківці, Стовп’яги стали другою домівкою, та вони ніколи не забудуть красу рідного краю.

 

Сьогодні, ми схиляємо голови перед ліквідаторами Чорнобильської катастрофи, дякуємо за мужність, героїзм і відвагу.

 

Бажаю кожному з вас міцного здоров’я, поваги та довголіття!

Низький вам уклін!

 

Із повагою

Голова Дівичківської громади                                                               Олександр СЛЮСАР


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора