A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дівичківська територіальна громада
КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У ДІВИЧКІВСЬКІЙ ГРОМАДІ ВІДБУВСЯ ЗАХІД З НАГОДИ 35-Ї РІЧНИЦІ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ ТРАГЕДІЇ

Дата: 26.04.2021 11:59
Кількість переглядів: 714

Фото без опису

Сьогодні, 26 квітня, минає 35-а річниця від дня Чорнобильської трагедії, яка забрала життя у багатьох жителів України.

У ніч із 25 на 26 квітня 1986 року о 1 годині 23 хвилині стався вибух на 4-му енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції, після чого життя України поділилося на «до» та «після».

Тисячі людей втратили спокій, мирне життя, власні домівки, а найстрашніше – здоров’я, а чимало й життя.

Поліський край, який буяв весняним цвітом квітів та дерев – став руїнами, вкритими попелом та радіацією.

Страшне словосполучення «зона відчуження», тепер асоціюється з колись живим та квітучим Поліссям.

Трагедія, яка сколихнула не тільки всю Україну, а й увесь світ, ніколи не зітреться зі сторінок життя української історії та пам’яті тих, хто проживав у тих краях, та тих, хто був покликаний для ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи…

 

У будинку культури села Дівичок відбувся мітинг-реквієм з нагоди цієї пам’ятної та скорботної дати.

Перед початком заходу присутні хвилиною мовчання вшанували пам»ять тих, хто загинув під час ліквідації на території Чорнобильської АЕС.

До присутніх ліквідаторів звернувся голова Дівичківської громади Олександр Слюсар: «Дякую вам за мужність і героїзм, який ви проявили під час ліквідації цієї страшної катастрофи. Ви поклали своє здоров’я задля життя інших. Низький вам уклін», зазначив Олександр Миколайович.

Серед тих, хто ліквідовував наслідки трагедії, була й нинішня жителька Дівичківської громади Надія Іванівна Забеліна, яка згадала ті страшні події 1986-го, і побажала присутнім щоби ніколи це лихо не повторилося.

 

Сільський голова Олександр Слюсар від місцевого самоврядування вручив подяки, квіти та грошові винагороди ліквідаторам, які проживають на території Дівичківської громади: Надії Чорній,Леоніду Тарану, Надії Забеліній, Анатолію Єфіменку, Віктору Никону, Івану Бойко, Тетяні Мисан та Катерині Привар.

 

До слова запросили також начальника Переяслав-Хмельницького районного сектору ДСНС України в Київській області Сергія Лисенка, який вручив заступнику сільського голови Григорію Карнауху пам’ятну медаль «До 35-ї річниці аварії на Чорнобильській Атомній електростанції» (Прим. Григорій Миколайович Карнаух – полковник внутрішньої служби, учасник ліквідації наслідків вибуху на Чорнобильській АЕС).

 

Після мітингу-реквієму присутні поклали квіти до пам’ятних знаків жертвам Чорнобильської катастрофи у селі Ковалині та Стовп’ягах, на знак вічної пам’яті.


Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора