A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дівичківська територіальна громада
КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Відбулася чергова 10-та сесія Дівичківської сільської ради

Дата: 24.05.2021 09:58
Кількість переглядів: 600

Чергова сесія Дівичківської сільської ради відбулася 21 травня. Головував на засідання сільський голова Олександр Слюсар. Із 22-ох депутатів було присутньо 19-ть народних обранців.

Розпочалося сесійне засідання із привітання з нагоди дня народження депутата Дівичківської сільської ради Віталія Горобія.

На сесійне засідання Дівичківської сільської завітав депутат Бориспільської районної ради Сергій Штепа з ознайомчим візитом, адже є депутатом нашого округу.

Приємною несподіванкою для депутатського корпусу стала закупівля і встановлення електронної системи для голосування «Рада. Голос» - це комплекс, котрий забезпечує автоматизований цикл роботи ради в процесі підготовки та проведення засідань, публікації результатів голосувань та аналізу роботи депутатів.

Якщо раніше депутати Дівичківської сільської ради голосували поіменно, шляхом проставлення на бланках підпису за кожне питання, що займало чимало часу, то зараз, нажавши лише одну кнопку: «за», «проти», «утримався» можна здійснити своє волевиявлення. Зазначимо, що кошти на закупівлю цієї електронної системи були закладені ще наприкінці 2020 року, і тепер проведення сесійних засідань буде врази швидшим, точнішим і прозорішим.

Отож, на порядку денному було 75-ть питань, понад 50-т з яких - земельні.

Депутати розглянули та затвердили звіт про виконання бюджету Дівичківської сільської територіальної громади за І квартал 2021 року, який доповіла начальник фінансового відділу Світлана Крикун.

 Отже, відповідно до звіту, до бюджету сільської ради надійшло 13 млн. 242 тис. 349 грн., що становить 103, 7 % до плану на звітний період: до загального фонду надійшло 12 млн. 629 тис. 329 грн. та 550 тис. 020 грн. – до спеціального фонду. Доходи загального фонду бюджету (без урахування тррансфертів) за І квартал 2021 року було виконано в сумі 8 млн. 596 тис. 336 грн., або 105, 5 % до плану за звітний період. План перевиконано на 446 тис.436 грн. Порівняно з минулим роком надходження до загального фонду збільшилися на 9, 7 % або на 759 тис.137 грн.

Основним бюджетоутворюючим податком загального фонду є податок та збір на доходи фізичних осіб, питома вага якого становить 68, 1 % в структурі власних доходів загального фонду. За І квартал 2021 року цього податку до сільського бюджету надійшло 5 млн. 853 тис. 660 грн., що становить 101, 8 % до плану, в порівнянні з минулим роком надходження ПДФО збільшилося на 11, 3 % або на 596 тис. 804 грн.

Окрім цього заслухали звіт про виконання фінансового плану та діяльності комунального некомерційного підприємства «Переяслав-Хмельницька ЦРЛ» Переяслав-Хмельницької районної ради, сільських рад  Переяслав-Хмельницького району та Переяслав-Хмельницької міської ради за І квартал 2021 року, з цього питання доповідала директорка Лариса Кузьменчук.

Також депутати внесли запропоновані зміни до деяких вже затверджених програм, а також затвердили одну нову програму «Підвищення спроможності  та поліпшення умов несення служби  у військовій частині А 2399 на 2021рік».

З усіма прийнятими рішеннями можна ознайомитися на офіційному сайті Дівичківської громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора