A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дівичківська територіальна громада
КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Стовп'ягах відзначили День села

Дата: 22.06.2021 14:00
Кількість переглядів: 896

Фото без опису

У Дівичківській територіальній громаді село Стовп’яги першим відзначає День села. Воно припадає щороку на Зелену неділю.

Цьогоріч День села співпав не лише із Зеленими святами, а й з Днем медика та Днем батька.

Урочиста частина розпочалася о 16.00, як і годиться – голові громади вручили запашний коровай, як символ гостинності, який потім роздали усім присутнім гостям.

До слова запросили очільника Дівичківської громади Олександра Слюсаря та старосту Стовп’язького старостинського округу Романа Куксу, які у своїх виступах побажали селу процвітання, а його жителям здоров»я та мирного неба.

Під час урочистої частини вітали подружжя, які цьогоріч стали батьками ( у селі народилося, протягом року 9-теро діток) та які одружилися (шлюб цього року взяли 4-и пари).

Першачкам, за традицією, вручили шкільні портфелі від місцевого мецената, директора «Агротрейд груп» Віталія Біленка.

Вітали також на святковій сцені Грамотами та грошовими винагородами й обдарованих дітей.

За традицією, під час святкування Дня села, вітають подружжя, які святкують срібне та золоте весілля. Отже, 25-ть років разом прожили 4-ри пари, а от 50-т років – дві, вони також отримали від місцевого самоврядування квіти та цінні подарунки.

Цього дня, 20 червня, у 2021 році відзначають День медичного працівника. Відповідно до подання головного лікаря Єрківецької амбулаторії Ганни Іванівни Борліс, було відзначено Подяками, квітами та грошовими винагородами 5-теро працівників медичної галузі. Голова громади Олександр Слюсар від себе особисто подарував на Єріквецьку амбулаторію міні підстанцію для здійснення деяких аналізів.

Благоустрій населеного пункту, його охайність – це велика заслуга не лише працівників комунального господарства, а й жителів Стовп»яг, які постійно організовують прибирання вулиць міста, чагарників тощо. Тож, на урочистій частині було відзначено й активістів, які не лише словом, а й ділом доводять свою любов до рідного села.

Окремі слова вдячності були озвучені благодійникам, які вность непосильний фінансовий вклад в розвиток села, а це депутат Київської обласної ради, директор ФГ "Геркулес" Віктор Шеремета, директор товариства «Агротрейд груп» Віталій Біленко, сім’я підприємців Ядченків Костянтин, Світлана та Віталій, сім’я підприємців Девків Тимофій та Галина, підприємець Олександр Пилипович Копелов, сім’ї підприємців Канєвських Євгеній та Людмила, підприємиця Вікторія Фенько, майстер з різьби по дереву В’ячеслав Яковенко, та шеф-повару свята Валерію Адаменку.

Під час урочистої частини своїми виступами радували не лише місцеві вокалісти аматорський вокальний колектив «Берегиня» Будинку культури села Стовп’яги, які до речі, у цьому році святкують свій 15-тий ювілей з дня заснування, а й запрошені співаки з Переяслава: тріо «Козаки», гурт «Дівчата», сестри Брик, вокаліста Юлія Петрова, а танцювальні номери для всіх жителів села демонстрував колектив «Фаворит» під керівництвом Анни Танани.

Звичайно, свята не відбулося б без підтримки місцевого самоврядування, депутатського корпусу, виконавчого комітету, працівників культури, відділу освіти та охорони здоров’я, окрема вдячність працівникам комунального підприємства, які протягом останнього тижня наводили благоустрій села, чимало сил для відзначення Дня Стовп’яг доклав його староста Роман Кукса, а також не було б свята без спонсорської підтримки. Тому дякуємо усім, хто долучився до організації та проведення свята, спільним зусиллями вдалося зробити свято для жителів села.

Наступного року Стовп’ягам виповнюється 400 років, сподіваємося, що свято буде ще кращим, а заслуг і в людей і в громади буде набагато більше.

Процвітання Дівичківській громаді та селу Стовп’яги!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора