A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дівичківська територіальна громада
КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

23 травня - День Героїв

Дата: 23.05.2023 07:18
Кількість переглядів: 119

День Героїв — щорічне свято в Україні на честь українських вояків — борців за волю України.

Історія свята Дня Героїв України сягає 1941 року, коли його заснували члени Організації Українських Націоналістів (ОУН) з метою вшанування героїв, які жертвували або жертвують своїм життям і здоров'ям для процвітання України. Це свято величі духу українських вояків — борців за волю України та є символом незборимості української нації.

Українські Герої — це українці, які жили в різні епохи й захищали рідну землю. Вони ставали до лав дружин великого князя Святослава і короля Данила, козацьких полків, а також Армії Української Народної Республіки, Української Повстанської Армії. Сьогодні ж це свято всіх захисників України від російської орди.

Відзначення Дня Героїв – свідчення твердої волі українського народу. Ми повинні пам’ятати наших героїв – борців за волю України.

Сьогодні вшановуємо всіх, хто в різні часи присвятили і продовжують присвячувати себе боротьбі за незалежність та свободу України. Дякуємо кожному і кожній, завдяки кому ми вистояли і продовжуємо чинити опір.

Сьогодні за нашу незалежність ми сплачуємо надвисоку ціну. Шануємо і поважаємо тих, хто попри все продовжують звільняти нашу країну від російських окупантів. 

Вічна пам’ять тим, хто віддав своє життя за свободу. 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора