Дівичківська територіальна громада
КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

День вшанування пам'яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України

Дата: 04.06.2023 07:47
Кількість переглядів: 54

Фото без опису

4 червня 2023 рокуДень вшанування пам'яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України, встановлений Постановою Верховної Ради України від 01.06.2021 No1490-IXКожна дитина з 7 з половиною мільйонів українських дітей, навіть якщо і не має тілесних чи психологічних уражень та ушкоджень, так чи інакше зазнала порушення її прав:

на особисте життя та захист від посягань на нього;

на захист від усіх форм фізичного та психологічного насильства;

на відпочинок і дозвілля, освіту тародину;

на захист від усіх форм сексуальної експлуатації та сексуальних розбещень;

на захист дитини від усіх форм експлуатації, що завдають шкоди будь-якому аспекту добробуту дитини, захист від катувань та іншихжорстоких, нелюдських або принижуючих гідність видів поводження чи покарання. Факти вбивств та поранень українських дітей, сексуального насилля над нимиїх депортації та примусового переміщення росією є свідченням геноциду українського народу через дітей та злочинів проти людяності. Україна робить все можливе длятого, щоб зберегти дітей та захистити їх права, попри агресію російської федерації.Діти це майбутнє нації і державою робиться все для того, щоб забезпечити психологічну, медичну та соціальну підтримку дітей, отримання ними освіти.Насправді українські діти потерпають від рук рашистів, починаючи з 2014 року. 

Актуальні дані щодо жертв війни серед дітей можна отримати на єдиному державному порталі «Діти війни», який було створено за дорученням Президента України В.Зеленського командою Офісу Президента України, Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, Національного інформаційного бюро, Офісу Генерального прокурора, Міністерства внутрішніх справ України, Національної поліції України, Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. Інформація, розміщена на порталі, - це наочне свідчення геноциду українських дітей та злочинів проти людяності,які росія вчиняє щодня.

З метоюгідного вшанування пам'яті кожної безневинної дитини, яка загинула внаслідок збройної агресії російської федерації проти України, в Міжнародний день безневинних дітей жертв агресії, що вшановується у світі щорічно цього ж дня,відповідно до постанови Генеральної Асамблеї ООН від 19.08.1982 в Дівичківській сільській територіальній громаді, в релігійних організаціях відбулисяпам'ятнімолебніза дітей, які загинули під час російсько-української війни. Закладами освіти з використанням онлайн-засобів, були проведені тематичні заходи просвітницького та виховного змісту.                                    

 

 

 

   

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора