Дівичківська територіальна громада
КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У День пам’яті захисників України у Дівичківській громаді згадували загиблих Героїв

Дата: 29.08.2023 18:05
Кількість переглядів: 127

Фото без опису

29 серпня в Україні відзначається День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

 

Україна сьогодні переживає найбільше випробування в новітній історії – збройну боротьбу за незалежність і територіальну цілісність проти російського агресора. Сучасна російсько-українська війна триває від 2014 року. Повномасштабне вторгнення російських військ в Україну в лютому 2022 року остаточно зірвало маску з агресивного путінського режиму та відкрило нову сторінку героїзму, стійкості та, на жаль, втрат України в боротьбі за суверенітет і соборність.

 

З нагоди Дня пам’яті захисників України у Дівичківській громаді проведено низку заходів.

У Стовп’язькій гімназії відбулося урочисте відкриття Меморіальних дошок на честь випускників даного навчального закладу, загиблих захисників України – Миколи Володимировича Курика та Блажченка Андрія Вікторовича.

Батьки, рідні, представники Дівичківської сільської ради, побратими, друзі, жителі с. Стовп’яги прийшли віддати шану воїнам-Героям.

Фото без опису

 

Дівичківська сільська рада докладає зусиль, щоб загиблі герої були в нашій пам’яті не абстрактною цифрою. Щоб вони отримали максимальну шану, якої тільки заслуговують ті, хто віддав життя за свою країну.

Цього дня згадали односельців, які віддали життя захищаючи Україну - поклали квіти до могил захисників, у бібліотечних закладах проведено тематичні виставки літератури.

У філіалі-бібліотеці с. Дівички проведено майстер-клас по виготовленню Соняхів. Сонях як символ Дня пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Адже сонях - це не просто символ історичної мужності українських воїнів, це символ життя України. З чорним, як українська земля, зернятком, що обов'язково проросте, бо українці і далі будуть відроджуватися, скільки б не намагалися їх знищити.

Фото без опису

Ми не маємо права забути ціну, яку заплатив і продовжує платити наш народ за свою незалежність та свободу. Це наш обов'язок — увіковічнити в історії героїзм наших захисників й захисниць та передати цю пам'ять наступним поколінням.

 

Вічна слава Героям!

Фото без описуФото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора