Дівичківська територіальна громада
КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Стовп’ягах в День пам’яті захисників України відкрили Меморіальні дошки загиблим захисникам України

Дата: 29.08.2023 14:20
Кількість переглядів: 118

Фото без опису

29 серпня в Україні відзначається День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Цього дня у Стовп’язькій гімназії відбулося урочисте відкриття Меморіальних дошок на честь випускників даного навчального закладу, загиблих захисників України – Миколи Володимировича Курика та Блажченка Андрія Вікторовича.

 

Батьки, рідні, представники Дівичківської сільської ради, побратими, друзі, жителі с. Стовп’яги прийшли віддати шану воїнам-Героям.

Сільський голова Дівичківської сільської територіальної громади Олександр Слюсар, висловив щирі співчуття сім’ям загиблих воїнів та подякував батькам, за те, що вони виховали синів справжніми патріотами. 

Фото без опису

Також перед присутніми виступив представник першого відділу Бориспільського РТЦК та СП капітан Андрій Загнойко.

Фото без опису

Освячення Меморіальних дошок провів капелан Дмитро Волошин. 

Фото без опису

 

Мати Миколи Курика Софія Іванівна привезла з собою картини, які намалював її син. Одну картину вона подарувала школі, яку закінчив юний Герой, а другу – побратимам, із якими він боронив рідну землю.

Фото без опису

Командир добровольчо-розвідувального батальйону «Сонечко» Руслан  Каганець розповів про військовий шлях Миколи Курика.

Фото без опису

 

По завершенню офіційної частини усі присутні вшанували пам'ять загиблих Героїв покладанням квітів до Меморіальних дошок.

Фото без опису

 

Пам’ять про них завжди житиме в наших серцях. Вічна і світла пам'ять загиблим воїнам Миколі Курику та Андрію Блажченку й усім українцям, хто віддав своє життя за самостійність і незалежність України!

 

Слава Україні! Героям Слава!

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора