Дівичківська територіальна громада
КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

В Ірпені ще один багатоквартирний будинок, знищений окупантами, готують до відновлення

Дата: 14.09.2023 15:25
Кількість переглядів: 42

Фото без опису

В Ірпені ще один багатоквартирний будинок, знищений російськими окупантами,  готують до відновлення. Уже розроблена проєктно-кошторисна документація.

Зокрема, йдеться про будинок на вул. Миру, 16. Це один із численних житлових будинків на Київщині, який пошкоджений внаслідок бойових дій. Три під’їзди з шести дістали значних пошкоджень. 

«Цього літа мешканці будинку звернулися до мене, бо не розуміли подальшу долю своїх осель. Не було проєктно-кошторисної документації, яка б дала чітке розуміння щодо подальших робіт, – проведення реконструкції чи демонтажу.  Я обіцяв допомогти та зробив це. Наразі вже розроблено відповідну проєктно-кошторисну документацію. Крім того, передали всі необхідні документи, щоб цей будинок був включений до переліку об’єктів, які будуть відновлені за кошти Фонду ліквідації наслідків агресії», – розповів на своїй сторінці у Facebook начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко.  

Капітальний ремонт будинку передбачає демонтаж 4-6 під’їздів та їх подальшу повну відбудову з оновленням мереж життєзабезпечення та опорядження, відновлення пошкоджених квартир. Також по всьому об’єкту відновлять покрівлю. Скрізь передбачені заходи з енергозбереження: будуть утеплені фасади, замінені вікна та встановлене індивідуальне опалення для кожної квартири. Запланований ремонт опорядження всіх внутрішніх приміщень загального користування та вхідних груп, буде встановлено енергоефективне освітлення, проведені заходи із благоустрою з урахуванням усіх принципів безбар’єрності. У підвальному приміщенні планують облаштувати укриття.

«Наше головне завдання – повертати людей додому. А головне питання, на яке ми повинні дати пряму та швидку відповідь: куди людям повертатися? Отже, мусимо відбудувати всю інфраструктуру, зруйновану окупантом. Крок за кроком наполегливо рухаємося до реалізації цієї мети. КОВА залучає всі можливості для відновлення кожного будинку. Робимо все, що від нас залежить, щоб коштом бюджетів усіх рівнів: місцевих, обласного та державного, а також за допомогою міжнародних донорів відбудовувати кожну домівку Київщини», – наголосив Руслан Кравченко.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора