Дівичківська територіальна громада
КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Дівичківській громаді відбулися заходи з нагоди Дня захисників і захисниць України

Дата: 02.10.2023 15:28
Кількість переглядів: 58

Фото без опису

У 2023 році Україна вперше відзначила День захисників і захисниць України 1 жовтня у зв'язку з переходом Православної церкви України та Української греко-католицької церкви на Новоюліанський стиль календаря.

У Дівичківській сільській територіальній громаді з нагоди свята проведено низку заходів.

«Українці - історія нескорених» - таку назву має книжкова виставка, організована в Публічній бібліотеці Дівичківської сільської ради, с.Єрківці. До уваги користувачів література, що присвячена історії виникнення козацтва в Україні та яскравим постатям Війська Запорізького, книги про подвиги воїнів-захисників. У філіалі-бібліотеці с. Дівички діє книжкова виставка «Боролися, боремось, поборемо», а також діє виставка дитячих патріотичних малюнків «Моя Україна!».

Фото без опису

30 вересня в Будинку культури с. Ковалин відбувся благодійний концерт на підтримку ЗСУ «Сила нескорених», а в Будинку культури с. Єрківці - вечір української пісні під гітару.

Фото без опису

 З нагоди свята відзначили волонтерів: Аліна Шеленг, Галина Рябчун та Аркадій Поповець відзначені Подяками голови Дівичківської сільської ради. Жителі Дівичківської громади директор ТОВ «Агротрейд груп» Віталій  Біленко та Волонтер Мар’яна Кононенко нагороджені нагрудним знаком «За сприяння в обороні Бориспільщини».

 

Вранці, 1 жовтня, у храмах громади відбулася молитва за захисників України.

 

У ці дні ми згадуємо усіх, хто віддав за незалежність України найдорожче – своє життя. Тож напередодні свята представники сільської ради та старостинських округів поклали квіти до могил загиблих воїнів-односельців.

 

Війна формує та гартує українську націю. Своїм героїзмом ми викликаємо повагу і змінюємо світ. Боремося за свободу та незалежність, національну гідність. Віримо, що нинішні захисники та захисниці здобудуть перемогу.

 

Слава Україні!

Героям слава!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора