A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дівичківська територіальна громада
КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Державне агентство України з питань мистецтв та мистецької освіти оголошує з 01 грудня 2023 року конкурс на здобуття премії імені М.В. Лисенка у 2024 році

Дата: 08.01.2024 19:53
Кількість переглядів: 29

Фото без опису

Премія імені М. В. Лисенка присуджується громадянам України на конкурсних засадах за видатні досягнення у сфері музичного мистецтва та мистецтвознавства.

Грошова винагорода до премії у розмірі 20 тисяч гривень виплачується за рахунок коштів, передбачених на цю мету у кошторисі Міністерства культури та інформаційної політики України.

Премія присуджується за такими напрямами:

  • за видатні досягнення у професійній композиторській творчості;

  • за видатні досягнення у професійному виконавському мистецтві;

  • за видатні досягнення в музикознавстві.

Премією відзначаються:

  • професійні композитори – автори музичних творів (оперних, балетних, симфонічних, кантатно-ораторіальних, вокально-хорових, камерно-інструментальних тощо);

  • окремі професійні виконавці з концертними програмами;

  • автори музикознавчих праць (наукових, просвітницько-популяризаторських, музично-критичних тощо).

Музичні твори, концертні програми, музикознавчі праці, автори яких висуваються на здобуття премії, повинні бути виконані (надруковані, опубліковані в завершеному вигляді, записані аудіо-, відео-, СD) протягом останніх п’яти років до року присудження премії, але не пізніше ніж за три місяці до їх висунення на здобуття премії.

На здобуття премії не висуваються музичні твори, концертні програми, музикознавчі праці, які були відзначені премією або іншими преміями, державними нагородами.

Повторно премія може присуджуватися претенденту за наявності нових визначних досягнень у сфері музичного мистецтва та музикознавства, але не раніше ніж через п’ять років після попереднього присудження премії.

Премія не присуджується посмертно.

Детальніше за покликанням http://surl.li/olkgq 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора