Дівичківська територіальна громада
КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

20 лютого 2024 року – День Героїв Небесної Сотні

Дата: 20.02.2024 08:10
Кількість переглядів: 25

Фото без опису

Цьогоріч уже вдесяте в умовах війни з рф, що спричинила десятки тисяч жертв, Україна вшановує пам’ять Героїв Небесної Сотні – перших загиблих за те, щоб Україна не зникла з мапи світу, щоб у рази більший за розміром північно-східний сусід не поглинув нашу державу і не знищив нашу державність.

20 лютого 2014 року розпочалася нинішня російсько-українська війна, тоді були вперше зафіксовані перетини державного кордону України збройними силами російської федерації через Керченську протоку, що зафіксовано у Постанові Верховної Ради України «Про Заяву Верховної Ради України «Про відсіч збройній агресії Російської Федерації та подолання її наслідків» від 21.04.2015 № 337-VIII.

Події 20 лютого 2014 року стали кульмінацією Революції Гідності – того дня в центрі столиці України загинула найбільша кількість людей – учасників мирних протестів.

За людську свободу та незалежність своєї держави, неповернення до пострадянської моделі відносин між владою та суспільством, утвердження розвитку України як демократичної європейської країни заплачено дуже велику ціну – людські життя. Історія подвигу Небесної Сотні, як і вся Революція Гідності, є визначною віхою в літописі багатовікових визвольних змагань українського народу.

Феномен Героїв Небесної Сотні є прикладом істинного патріотизму та має своє яскраве продовження в героїчних вчинках захисників України, які нині відстоюють її незалежність, суверенітет і територіальну цілісність.

Як під час подій Революції Гідності, так і сьогодні свободу України виборюють найдостойніші.

Ушановуючи Небесну Сотню, ми згадуємо кожного з її героїв поіменно, бо не повинно бути “невідомих солдатів” серед тих, хто віддав життя у боротьбі за волю своєї країни, чинячи опір ворогові.

Світла пам’ять кожному, хто поклав своє життя за свободу та незалежність України! Залишаємося гідними своїх Героїв!

Тримаймо стрій. Наша боротьба триватиме до Перемоги!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора