A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дівичківська територіальна громада
КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Юні читці поезії Дівичківської сільської територіальної громади продемонстрували свої таланти у територіальному етапі обласного фестивалю читців «Літературна вітальня на Київщині»

Дата: 21.02.2024 17:12
Кількість переглядів: 44

Фото без опису

20 лютого 2024 року у Стовп'язькій гімназії відбувся територіальний етап обласного фестивалю читців «Літературна вітальня на Київщині», що проводиться у рамках івент-кластера «ART-покоління Київщини». На конкурс було представлено як твори відомих поетів, так і авторські вірші здобувачів освіти громади. Учні декламували твори Шевченка, Ліни Костенко, Лесі Українки...

До юних читців звернулася Наталія Шаблієнко – начальник відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Дівичківської сільської ради. Наталія Анатоліївна зазначила, символічно, що даний захід відбувається в День Героїв Небесної Сотні. Адже наша культура, наша мова – це невід’ємна частина тих цінностей, які відстоювались на Майдані. День Героїв Небесної Сотні покликаний увічнити людську, громадянську та національну відвагу й самовідданість, силу духу та стійкість громадян, завдяки яким змінено перебіг історії нашої держави.

Перед початком конкурсу присутні вшанували хвилиною мовчання усіх, хто віддав своє життя захищаючи Україну та її демократичні цінності.

25 учасників територіального етапу продемонстрували свої таланти та жагу стати переможцями.

За рішенням компетентного журі на обласному фестивалі читців Дівичківську громаду представлятимуть: Дарина Неїжко, учениця Дівичківського ліцею, Надія Кончак, учениця Єрківецької гімназії та Соломія Слюсар і Вероніка Білозуб, учениці Стовп'язької гімназії.

Бажаємо нових успіхів і досягнень!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора