A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дівичківська територіальна громада
КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

РУСЛАН КРАВЧЕНКО: НА КИЇВЩИНІ ЗА КОШТИ БЛАГОДІЙНИКІВ БУДУЮТЬ ЖИТЛОВИЙ КОМПЛЕКС ДЛЯ ВІЙСЬКОВИХ З ІНВАЛІДНІСТЮ

Дата: 29.02.2024 16:49
Кількість переглядів: 35

Фото без опису

На Київщині благодійники будують інклюзивний житловий комплекс для воїнів-героїв з інвалідністю. Заплановано побудувати 56 приватних будинків для ветеранів та їхніх родин. Про це повідомив начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко на своїй сторінці у Facebook.  

Фінансують масштабний проєкт благодійний фонд Андрія Засухи та ФК «Колос Ковалівка». 

«Його почали будувати у жовтні. Роботи йдуть швидкими темпами. Заселити перших мешканців планують вже наприкінці травня-початку червня. Це військові з родинами, які втратили житло внаслідок бойових дій, або ж їхні оселі розташовані на тимчасово окупованих територіях», – розповів начальник КОВА. 

Руслан Кравченко додав, що КОВА максимально сприяє реалізації проєкту. 

Родини мешкатимуть у будинках площею 80 квадратних метрів. В оселях буде зроблений ремонт, встановлені кухонні меблі та облаштовані ванна та санвузол. 

«Кожне помешкання матиме простору терасу для відпочинку, а також земельну ділянку 4-5 соток. Облаштують всі необхідні комунікації: воду, електрику, газ, каналізацію. Комплекс, розташований у хвойному лісі на березі озера. Враховано все, щоб люди з інвалідністю почувалися комфортно. Тротуари та проїзди облаштовані так, щоб його мешканці легко пересувалися містечком», – додав Руслан Кравченко. 

Для реабілітації військових буде облаштована абмулаторія. Буде і велика зона відпочинку: сквер, спортивні майданчики, спеціально облаштовані місця для барбекю, дитячі майданчики. Будують також власне протирадіаційне укриття мінімум на 100 осіб. 

Дітей військових до найближчих шкіл та садочків відвозитиме спеціальний автобус. Його також закуплять благодійники. Виробники будівельних матеріалів Київщини робили максимальні знижки, що дозволило збудувати ще більше житла. 

«Дякую благодійному фонду Андрія Засухи та футбольному клубу «Колос Ковалівка» за колосальну підтримку наших військових та максимальну участь в реалізації проєкту на всіх етапах. Яким буде повернення ветеранів та ветеранок до мирного життя, залежить від кожного з нас. Вдячний, що до цього процесу долучається відповідальний бізнес», – сказав Руслан Кравченко. 

Начальник Київської ОВА розповів, що на Київщині торік за рахунок субвенції з державного бюджету 271 ветеран та члени сімей загиблих отримали компенсацію на придбання житла. Загальна сума –  понад 600 млн грн.

«Але, зважаючи на масштаби російського вторгнення, можливостей лише держави для забезпечення всіх потреб замало. Людям, які повернулися з фронту, доводиться фактично заново починати життя та адаптуватися до нього. Тому шукаємо всі можливості, щоб залучити бізнес до цього і зробити процес більш швидким та ефективним. Щоб ті, хто ризикував своїм життям та втратив здоровʼя, не почувалися покинутими», – додав Руслан Кравченко. 

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора